Boulevardteatern spelar på Qulturum

0
334

I dag, lördag, spelar Boulevardteatern ”Sagan om den lilla farbrorn” efter en bok av Barbro Lindgren på Qulturum Sländan i Nykvarn för barn i åldrarna 3–8 år.

”Det var en gång en liten farbror. Det var en mycket ensam liten farbror. Ingen brydde sig om honom fast han var snäll. De tyckte han var för liten. Och så tyckte de att han såg för dum ut”. Så börjar Barbro Lindgrens berättelse från 1979 om den lilla farbrorn som känner sig väldigt ensam och vill ha en vän. En saga om ensamhet, vänskap och svartsjuka berättad med ömsinthet, allvar och humor.

Dagens föreställning är en dramatisering av Lars-Erik Brossner och Tomas von Brömssen i regi av Roger Westberg. Skådespelare är Elinne Leandersson, Gustav Lundkvist och Palle Söderberg. Boulevardteatern håller till på Götgatan i Stockholm där cirka 500 föreställningar ges per år. Utöver det turnerar man i Sverige och utomlands då man avverkar ungefär 400 föreställningar.

Föreställningen som startar kl. 12.00 är en av anhalterna i den turné man just nu är ute på och det är fri entré mot platsbiljett som man kan hämta i Kundcenter.