Tuva satsar på politisk upptäcktsfärd i podcastform

0
704
Tuva gör podcasten för att lära sig själv och andra om politik.

För några år sedan var Tuva Thell från Mariefred med och startade Ung Vänster på orten. Ett gäng högstadievänner som gled åt olika håll lämnade klubben tom. Nu pluggar Tuva på Thomasgymnasiet i Strängnäs — och har samtidigt hittat ett nytt politiskt engagemang.
— Jag ville ha en plattform för att göra skillnad, och SSU i Strängnäs är den plattformen för mig nu. 

Det var också i och med det återuppväckta politiska intresset som idén att starta en podcast dök upp. Tuva lyssnade på ett föredrag om ungas låga förtroende för politik och politiker och i arbetsformen ”Rookie Startups”  där ungdomar ges chansen att vara sommarentreprenör och förverkliga en affärsidé som sommarjobb föddes podcasten ”På upptäcktsfärd i politiken”.
— Allting är politik och det innebär att allt kan förändras. Jag tror att många backar, inte vågar engagera sig, för att de tror att man inte kan, menar Tuva, som har som mål med projektet att intressera och engagera unga i politik och samhällsfrågor — och för att lära sig själv på vägen. 

Första avsnittet som nyligen släpptes på Soundcloud har närmare åttio lyssningar, och hon kommer bara att bjuda in politiker som har en inkluderande partipolitik.
— Jag vill att podcasten ska belysa de partier som står upp för människors lika värde, då kan jag också stå för innehållet.

Tuva planerar nu för kommande program av ”På upptäcktsfärd i politiken”.  Liberalismen, socialismen,  ojämlikhet, generella frågor utan partipolitisk åsikt — allt ryms i podden som Tuva driver som ett självständigt projekt med ett avsnitt varannan vecka. 
— Fast jag har bollat med vänner och fått hjälp med bland annat musiken, jag hade inte vågat annars. 
Nu hoppas Tuva att podcasten ska finnas på iTunes. Hur länge hon kommer att hålla på? Så länge det är roligt.