Stökig trettonhelg i Åkers styckebruk

0
373
Trettonhelgen renderade i en mängd krossade rutor på både bilar och byggnader i Åker.

Under helgen som gick fick Strängnäspolisen ta emot flertal anmälningar från Åkers styckebruk gällande skadegörelse, stöld och inbrott. En bilfirma, skolan och ishallen tillhör de drabbade.

Helgen som gick var stökigare än vanligt i Åkers styckebruk. Redan under eftermiddagen på lördagen larmades Strängnäspolisen om krossade fönster i Åkerskolan. Senare under natten drabbades Åkers ishall av inbrott som sedan upptäcktes av ishallens vaktmästare på söndagsmorgonen.

— De krossade ett fönster och tog sig in i vårt förråd för bollar och matchställ, berättar Anna-Karin Wilmi Eklund, ordförande i Åkers IF:s fotboll. Väl inne i rummet har de saboterat låset på vår kyl.

Helgens stök fortsatte under söndagen då någon eller några tog sig in i Åkerskolan och i ett av klassrummen tömde en brandsläckare. Kort efter det krossades bilrutor på ett tiotal bilar hos två företag på Solbergavägen.

— Det är trist när sådant här händer, tycker Anna-Karin. Själv blir man mest ledsen och jag önskar man kunde nå de här som lägger energi på att sabotera och få dem att vilja lägga energin på något vettigare som att spela fotboll eller liknande. Vi arbetar ju för att hjälpa till med aktiviteter för så många som möjligt och så länge som möjligt. Så det gör lite ont i hjärtat när sådant här händer.

Efter helgen kunde personalen på förskolan Tallbacken konstatera att förskolan fått cirka tio fönster krossade. Vandaliseringen kan dock ha skett tidigare då det hos kommunen finns noteringar om trasiga fönster redan runt årsskiftet då förskolan hållits stängd under helgerna.