Lämna in eller swisha till fotbollsskor — stötta gatubarnen med eget lag i Kenya

0
417
Har du fotbollsskor hemma som ingen använder, som chefredaktör Marie hade, kontakta Eva senast den 3 mars på telefonnummer 072-740 21 73. Du kan också välja att swisha en hundralapp om du vill hjälpa Eva att köpa nya skor till barnen i Kenya.

När Eva Hultén, Mariefred, åker till Kenya har hon alltid en extra väska med saker som kan behövas i landet. Resan går till staden Embu. Den ligger mitt inne i landet, vid foten av Mount Kenya, som med sina 5199 meter över havet är Afrikas näst högsta berg efter Kilimanjaro.

Den här gången vill hon i första hand ta med sig fotbollsskor till barn och ungdomar — och hoppas nu att några Måsenläsare vill bidra.
— Att spela fotboll är populärt och jag känner flera barn i en skola jag brukar besöka, berättar Eva. Förra gången hade jag med mig fotbollar och det kommer jag att ha nu också.

Fotbollsskor är en lyx för de flesta i ett land där det inte ens är självklart att ha vanliga skor.
— För mig är det ju omöjligt att hjälpa alla, men jag har under flera år följt och stöttat en grupp gatubarn som har ett eget fotbollslag, säger Eva. Här behövs även lite större storlekar eftersom många av dem är i övre tonåren.

Under förmiddagar på vardagar fram till den 2 mars går det bra att lämna in fotbollsskor på Måsens redaktion vid Rådhustorget.