Håkan Sandvik avtackades under högmässan

0
819
Idag arbetar Håkan som präst i Turinge-Taxinge församling.
I samband med högmässan i Mariefreds kyrka i söndags avtackades komminister Håkan Sandvik som under 2016  och 2017 vikarierat i Mariefreds församling. Håkan, som under sin tid i Mariefred har satt sina spår, passade även på att hålla i predikan innan det var dags för kyrkkaffe i församlingshemmet.
 
Håkan Sandvik vikarierade under perioden 2016 – 2017 som komminister i Mariefred för en mammaledig Elise Bertilsson. I söndags avtackades Håkan under högmässan och under det efterföljande kyrkkaffet i församlingshemmet.
— Jag trivdes jättebra i Mariefred, säger Håkan. Det är en liten men naggande god kärna som bär upp församlingen. Det var också en tid som var väldigt turbulent för mig och min familj som många i församlingen känner till.
Under sin tid som komminister i Mariefreds församling arbetade Håkan också som fängelsepräst  — vilket var något han trivdes väldigt bra med.
— Det var en utmaning, men jag blev aldrig negativt mottagen av de intagna, berättar Håkan. Jag som präst var ju den enda utan uniform och tack vare mina språkkunskaper knöt jag många relationer. Det var helt enkelt roligt att arbeta där.