Återbruk i fokus när daglig verksamhet förbereder basar

0
20
Arbetshandledare Ann Britt Hellding hoppas och tror på många besökare när daglig verksamhet ordnar basar i december.
Det är inte bara i tomtens verkstad som det spikas och limmas för att få julklapparna klara. På daglig verksamhet i Åkers styckebruk förbereds nu för två kommande basarer i december.
 
Den fjärde december är det dags för den första av två basarer hos daglig verksamhet i Åker. Just nu är därför brukarna i full gång med att tillverka hantverk med anknytning till julen och man hoppas på att basaren ska bli lika välbesökt som senaste gången en basar anordnades i daglig verksamhets regi.
— När vi senast hade basar trodde vi att det mest skulle komma anhöriga, berättar Ann Britt Hellding, arbetshandledare. Men tack vare sociala medier kom det väldigt mycket folk och det hoppas vi ju på den här gången också.
 
Daglig verksamhet och sysselsättning riktar sig till människor med funktionsnedsättning som inte arbetar eller studerar. Verksamheten ska skapa förutsättningar för personlig utveckling, social samvaro och ökad självständighet. Målet är att utveckla den enskildes möjlighet till arbete. AnnBritt förklarar att sysselsättningen ändras beroende på säsong.
— Till basaren tillverkar brukarna såklart mest julsaker, men under sommaren ligger fokus på uteverksamhet. Då sätter vi till exempel frön som sedan ska bli plantor och blommor.
 
Allt som säljs under basaren är tillverkat av material verksamheten fått gratis eller som återanvänts.