Miljonlotteriet fortsätter arbeta för att göra skillnad!

0
238

Artikeln sponsras av Awise marknadsföringsbyrå

Idag är det många som vill hjälpa till både i vårt samhälle och runt om i världen. Det är många som skänker pengar till olika organisationer som arbetar på plats. När det kommer till Miljonlotteriet så kan man blanda nytta med nöje, då lotteriet skänker sitt överskott till IOGT-NTO-rörelsen, som arbetar globalt för att göra världen till en bättre plats med särskilt inriktning på drogfrihet. IOGT-NTO anordnar till exempel särskilda tillställningar flera gånger per år särskilt inriktade till barn. Barnen får bland annat åka på läger och lära känna nya barn och trygga vuxna och skapa fina minnen tillsammans med.

Miljonlotteriets adress ligger i Mölnlycke och lotteriet är ett av Sveriges absolut äldsta lotterier. Genom att spela bingo eller skraplotter hos dem så bidrar du automatiskt till IOGT:s välgörenhetsarbete. När lotteriet marknadsfört sig genom åren så har det främst varit via telemarketing, men detta ändrades nyligen. Miljonlotteriet har helt styrt om kosan och satsar numera all sin marknadsföring digitalt vilket också har visat sig ha fin effekt på försäljningen. I samband med detta så var det bluffmakare som ringde samtal till människor i Sverige och påstod att de hade vunnit på Miljonlotteriet och ville ha kontouppgifter. Du kan läsa en analys av lotteriet här eller läsa mer om Miljonlotteriet här.

Vinsterna innehåller ofta upplevelser

Det går givetvis att vinna pengar på Miljonlotteriet, men de flesta vinster är upplevelser eller ett bidrag inom något särskilt område. Summan på vad man kan vinna i kontantvinster är allt från fem kronor upp till fem miljoner. De flesta av vinsterna är placerade i kategorier som du kan välja dina vinster ur. Några av de kategorier som du kan få utdelade vinster i är:

  • Resor
  • Kök
  • Motor
  • Drömhem
  • Elektronik
  • Trädgård

Om du vinner en mindre kontantsumma som ett presentkort som du kan använda på flera olika butiker. Vinsterna är ofta sådant som man gärna köper, men ogärna lägger sina pengar på. Många av lotteriets spelare spelar varje månad via prenumeration. Miljonlotteriet har också en skraplott som heter Miljonlotteriet Resan och som gör det möjligt att resa jorden runt flera gånger om. På skraplotten Resan kan man vinna reseupplevelser för upp till tio miljoner kronor.

Digitaliseringen hjälper Miljonlotteriet nå ut till fler

Miljonlotteriet har varit populära i många år och har alltid haft många fasta kunder, men många av dessa är ur den äldre generationen. Det är också därför som digitaliseringen dröjde ett slag. Idag är de flesta äldre duktiga på att använda telefon och dator, vilket gör att lotteriet når ut till ännu fler människor.

Det är också många som inte gillar telemarketing och svarar inte på okända nummer. Genom digitaliseringen så kan spelare själv söka information eller få information om utbudet. Detta har bara visat sig vara gynnande för Miljonlotteriet, som helt har lagt ner att marknadsföra sig via telemarketing.