Ukuleledamer charmade publiken på glöggaftonen

0
18
Tomteklädda ukuleledamer underhöll Åkerspubliken med julmusik.

I onsdags arrangerade Åkers hembygdsförening den årliga glöggaftonen i Folkets Hus. Inbjudna var bland annat luciatåg från förskolan och Strängnäs Ukulele Ladies.
Glöggaftonen i Åkers styckebruk har existerat i många år och alltid hållits i Motstugan. Men för att Åkersborna skulle få närmare till evenemanget valde hembygdsföreningen i år att i stället hålla aftonen i Folkets Hus. För kvällens underhållning stod lussande barn från förskolan samt Strängnäs Ukulele Ladies.
— Vi är elva pensionerade damer från Strängnäs som spelar och sjunger, berättar orkesterledare Kerstin Menzinsky. Vi drog igång 2008 med hjälp av Studiefrämjandet och har hållit på sedan dess.
Publiken i Folkets Hus bjöds på klassiska jullåtar samt andra låtar från orkesterns stora repertoar där bland annat George Formbys ”När jag putsar fönster” finns med.
— Jag fick idén att börja spela 2008 och samlade kompisar som ville vara med, säger Kerstin. Vi är alla glada amatörer men tycker det är kul att spela och vi brukar uppträda på PRO-fester, 70-års firande och liknande evenemang.
Utöver underhållningen avtackas hembygdsföreningens värdar och guider för 2018 med föreningens egen almanacka.