”Nu breddar vi tjejfotbollen”

0
24
Från och med nästa säsong har Nykvarn ytterligare ett seniorlag i seriesystemen, när New Mill Indians anmäler ett damlag till division fyra.

Från och med nästa år har Nykvarn ytterligare ett seniorlag i seriespel. Det är New Mill Indians som startar upp ett damlag som startar sin resa i division fyra. ”Det känns väldigt roligt och ett bra steg för att kunna behålla våra yngre tjejer i framtiden, säger New Mill Indians ordförande Jonas Engdahl.

När nästa fotbollssäsong börjar har Nykvarn ytterligare ett lag i seriespel. Det blir ett damlag i division fyra i New Mill Indians regi.
– I bland möts två viljor till en tanke och idé. I det här fallet ett antal seniorspelare som önskat byta från motionsserie till att satsa på att spela seriespel.  Det passar bra in i vår ambition med långsiktig utveckling i klubben, säger ordförande  Jonas Engdahl.

Klubben är glada över beslutet och känner stor entusiasm när de nu kan utöka begreppet tjejfotboll ytterligare under nästa säsong.
– Det finns många synergieffekter i det här. Dels för att kunna behålla våra yngre tjejer längre genom att i framtiden kunna erbjuda dem fortsatt spel i klubben. De kommer också att ha viktig uppgift genom att bli både idoler och några att se upp till för de allra minsta, säger Jonas.

Det finns en grundstomme i truppen redan i dag, och nu startar arbetet med att locka ännu fler spelare till klubben.
– Under vintern kommer vi jobba vidare med utformningen och detaljer så att det blir så bra som möjligt till seriestart. Vi har även ett långsiktigt mål i klubben att ha totalt två lag i seriespel. Ett lag i de högre divisionerna och ett utvecklingslag i division tre eller fyra. Nu har vi tagit ett stort steg dig.