Bio ett enkelt närnöje

0
591
Martina Ardbäck bion i Strängnäs
Martina Ardbäck jobbar på Cinemascenen i Strängnäs.

Att gå på bio är ett nöje som tilltalar människor i alla åldrar. Många är de som vill uppleva film tillsammans.
– För det mesta är statistiken över biobesök jämn över året, säger Carl-Stefan Rydén som äger Cinemascenen i Strängnäs. Man brukar räkna med att folk i genomsnitt går på bio två gånger per år. Men ibland visas filmer som lockar fler besökare än så. I julas när ”Hundraåringen” gick ökade besöken markant. Även den tecknade filmen ”Frost” lockar fler besökare än vanligt.

Martina Ardbäck har arbetat på Cinemascenen i drygt ett år. Hon berättar att barnfilmer är de filmer som går allra bäst. Många föräldrar föredrar att göra saker med sina barn på hemmaplan.
– Men även dagbion på tisdagar som vi haft nu i fyra år brukar vara väldigt välbesökt, säger hon. I lilla salongen där det bara finns 32 platser kan det lätt bli utsålt.

– Framför allt är det nog enkelheten som lockar folk att gå på bio, säger Carl-Stefan Rydén. Du kan ligga och meka med bilen och sedan bestämma dig för att gå på bio. Det är det enklaste närnöjet vi har. Det är lätt att gå på bio och det ger ändå en upplevelse tillsammans med andra.