Mats visade miljoner och miljarder

0
175
Mats visade bland annat klipp från bankkrisen 1992 under träffen i Enhörna.
Riksbanken är världens äldsta centralbank med sina 350 år, vilket firades med öppet hus den 22 september på Brunkebergstorg i Stockholm. I tisdags fanns Mats Nilsson på plats på Mötesplatsen för att visa tidningsklipp från sin tid som regionchef på Riksbanken.
Mats Nilsson arbetade under flera år som regionschef på Riksbanken och ansvarade bland annat för Stockholm, Visby och Linköping. På Mötesplatsen i Enhörna berättade han i tisdags om en del märkliga händelser han fick vara med om under tiden.
— När Palmemordet var som mest aktuellt fick jag posera med de femtio miljoner kronor som utfästs till den som hade tips som kunde leda till mördarens gripande, berättar Mats. Jag vet inte om tipspengarna är aktuella fortfarande. Det är ju ett tag sedan.
De samlade på Mötesplatsen fick också se Mats visa pressklipp från bankkrisen 1992 där han står framför en miljard i tusenlappar.
— Det var något man gjorde för att allmänheten skulle få en relation till hur mycket pengar en miljard egentligen är, förklarar Mats. Det var ingen annan som ville vara med på bilden — och de behövde någon som stod framför travarna med pengar för att det skulle synas hur mycket det var, så jag ställde upp.