Utredningen om branden i Kungsladugården har tagit ny fart

0
370
Police lights by night

Nya uppgifter från vittnen har kommit in till polisen angående branden i Kungsladugården i Mariefred. Det har gjort att man nu ser ljusare på att till slut kunna lösa det nästan tre år gamla fallet.

Snart är det tre år sedan Kungsladugården brann ned till grunden och med det även Grafikens hus. Sedan dess har utredningen gått i stå då inga nya uppgifter framkommit. Nu hoppas polisen på att man kommit närmare en lösning då nya uppgifter framkommit i utredningen. Lars Franzell som arbetar med utredningen på polisens enhet för grova brott är dock restriktiv med informationen.
– Vi kommer inte gå ut med någon ny information förrän vi har hållit en massa förhör och kanske till slut kommer fram till vägens ende, säger Lars.

Polisen arbetar just nu hårdare än tidigare med att intervjua personer för att få en klarare bild av händelseförloppet. Man har även förhört personer under den senaste tiden vilket har resulterat i att man anser att utredningen har tagit ett stort steg framåt.
– Men dessvärre kan vi inte prata om detaljer i utredningen, för då kommer de som vi vill prata med att veta vad de ska säga.