Succé för golfkurs i juniorernas regi

0
173
Ludvig Haglund, Calle Ekström, Victor Geijerman, Adam Eklund och Gustav Eström är kvintetten som fått lära ut golf till andra barn och unga under ett tvådagarsläger på Gripsholms golfklubb.

Fem golfjuniorer från Gripsholms golfklubb har via stöd från RF-SISU fått sommarjobba med det roligaste de vet — golf. Under ett miniläger förra veckan fick de chansen att lära andra barn och unga om favoritsporten. ”Det har varit väldigt kul”.

IFK Strängnäs Handboll hade över 100 besökare till sina aktiviteter på en dag. Drygt 50 barn var med på SMOL:s orienteringsskola. Och sommaraktiviteterna i Åkers IF:s regi kunde du läsa om på sidan 8 i del 1. På flera platser i kommunen bubblar det av liv och rörelse tack vare kommunens och RF-SISU Sörmlands satsning med coronastöd till unga ledare — och Gripsholms golfklubb är inget undantag. Tack vare ungdomsansvariga Caroline Sebö har fem av klubbens unga golfspelare fått möjlighet att leda andra unga, och lära ut sporten, under ett miniläger.
— Jag tog kontakt med Patricia Wallén som är Idrottskonsulent på RF-SISU Sörmland, och via den vägen fick vi möjlighet att ordna skola för de som vill prova på golf, berättar Caroline. Vi har våra barnaktiviteter som vanligt annars också, bollskolan, men det här har varit ett fint komplement. Och killarna som hållit i det är grymma.

”Killarna” är Mariefredsborna Calle Ekström, Ludvig Haglund, Victor Geijerman, Adam Eklund och

Gustav Ekström, som alla är 14 eller 15 år gamla och som spelat golf länge — vissa av dem sedan de var riktigt små. De håller alla också på med andra sporter parallellt — några spelar ishockey, andra innebandy och fotboll, någon basket — men de är strikt överens om hur golfen rankar sig i sammanhanget.
— Vi gör annat, men golf är roligast, ler Victor.

Under två dagar har de tränat upp nyfikna potentiellt blivande golfstjärnor ”hemma” på Gripsholms golfklubb. Calle berättar om sommarlovsaktiviteterna.
— Det har varit träning med lekar, ett sätt att lära känna golfen. Vi har delat upp gruppen och övat vid olika stationer, och tävlat en del, bland annat med avståndstävling på green.

Gruppen har varit barn upp till 14 år, och Ludvig, som själv är 14 precis som Adam och Gustav, summerar aktiviteten som sysselsatt drygt 20 deltagare.
—  Det har varit väldigt kul — roligt att lära ut så fler får testa på.