Droger och misshandel fick polisen hantera i Mariefred under helgen som gick.

Under helgen som gick fick polisen rycka ut vid tre tillfällen till olika platser i Mariefred. Drograttfylla, narkotikainnehav samt misshandel var ärenden som polisen fick ta hand om.
Polisens första utryckning i Mariefred skedde 18.30 förra lördagen då vittnen sett ett ungdomsgäng vid Ruddammsgatan som man trodde använde narkotika.
— En 18-årig bilförare var kvar vid platsen när vi kom dit och som vi kontrollerade, berättar Thomas Agnevik, presstalesman för polisen i Region Öst. Föraren är nu misstänkt för drograttfylla. I samband med kontrollen dök även en aggressiv, vuxen anhörig till någon av ungdomarna upp. Mot honom fick polisen använda både pepparspray och handfängsel. Han är nu misstänkt för våldsamt motstånd.
Natten mot söndag kallades polisen till en plats nära Gripsholms värdshus där slagsmål utbrutit mellan två personer i 20- respektive 30-årsåldern. Slagsmålet resulterade i en anmälan och en motanmälan om misshandel utan några allvarligare skador.
Under söndagen kallades polisen till en bostad på Långgatan där ett vittne genom en öppen dörr sett två medvetslösa personer.
— Det var två personer som var rejält påverkade av narkotika, säger Thomas. Båda fick följa med i ambulans för kontroll och de är nu misstänkta för narkotikainnehav samt bruk av narkotika.