Samtal från nattvandrare oroar i Mariefred

0
849
Idag finns ingen verksamhet för Nattvandrarna i Mariefred — och både Nattjouren och nattvandring.nu ställer sig frågande till de samtal som nu florerar i området.

Flera företagare i Mariefred med omnejd har de senaste dygnen blivit kontaktade av personer som presenterat sig som representanter för Nattvandrarna och bett om bidrag om minst 2000 kronor till sin verksamhet i Mariefred. Telefonsamtalen har fått många att undra — och frågande kontaktat Nattjouren om samtalen. 

— Mig vetandes har Nattvandrarna inte varit aktiva i Mariefred sedan 2015, säger Caroline Nygren från lokala Nattjouren. Flera personer med företag pratade med oss igår om detta och trodde det var vi och ville prata med oss innan de förde över bidraget, men vi i Nattjouren ringer inte runt och frågar efter bidrag. Det vi önskar pengar till är våra aktiviteter som vi gör för ungdomarna i Mariefred, Åkers styckebruk och Stallarholmen. 

MT/Måsen har under förmiddagen försökt prata med Nattvandrarna centralt men inte fått kontakt. 

Också gruppen nattvandring.nu har dragits in i sammanhanget — då vissa av samtalen ska ha haft istället den gruppen som avsändare. 

— Vi har ingen kontakt med de här människorna som tyvärr i många fall använt vårt namn och tar med bestämdhet avstånd från det de håller på med, säger Janne Lundholm, verksamhetschef för stiftelsen nattvandring.nu. 

Janne förklarar att den här typen av samtal dykt upp flera gånger på stiftelsens radar — och ofta har det fått olyckliga konsekvenser. 

— Effekten har blivit att det är hela grupper från Nattvandrarna som lämnat och anslutit sig till oss istället. Och tyvärr har det också inneburit att vi har grupper som förlorat lokal sponsring då vi kopplats ihop med detta, förklarar Lasse. 

MT/Måsen fortsätter att söka Nattvandrarna för en kommentar.