Riktiga snilleblixtar när fritids firade

0
494
I onsdags firades fritidshemmens dag på Mariefredsskolan med tipspromenad, ansiktsmålning, musikvideovisning, brännboll, väggmålning och volleyboll – ett späckat schema med roligheter för fritidsbarn och anhöriga.

Dessutom hölls det utställning i lilla idrottshallen på skolan. På temat ”snilleblixt” visades fritidsbarnens egna kreativa skapelser upp.
– Eleverna har fått skapa något helt nytt av gamla leksaker, fritt efter egna idéer, berättar Kirsi Jeskanen som arbetar på fritids för de yngre årskurserna. De har skruvat, klippt och sågat. 
 
Emma Roshag, pedagog på skolan, förklarar tanken med projektet.
– Hela idén handlar om återbruk — att ta något gammalt och skapa något nytt. Vi har kompletterat och använt oss av allt möjligt tänkbart återbruksmaterial, mycket av arbetet har skett i verkstaden. Dessutom har eleverna fått filma och berättat om sina skapelser. 
 
I hallen visades också mer film i musikvideoprojektet som genomfördes under påsk, där fritidsledaren Anton Josefsson höll i trådarna.
– Mycket har barnen gjort helt själva, både när det gäller snilleblixtprojektet, med egna ritningar inför arbetet, och i videoprojektet, tydliggör han. Allt ifrån idé och filmande till redigering och färdig musikvideo har utgått från barnens eget engagemang.