Premiär för IFK:s veteraner 

0
475
De flesta är tidigare spelare och många är aktiva fotbollsledare, men alla spelsugna är välkomna. Den enda regeln för att delta i IFK Mariefreds nystartade veteranlag för herrar är att du är 35 år eller över. 
– Det är ju så kul att spela, något jag gjort under hela skolåldern och en bra bit över jag var 20 år, berättar Mikael Undhjem, ledare för IFK:s bollskola där de allra yngsta spelarna i klubben deltar, för MT/Måsen när tidningen hänger med på träning.

 
Martin Dahlén, som tidigare tränat ungdomslag, är motorn i laget – och på kort tid har ett drygt tjugotal herrar, 35+, gått med i veteranlaget som tränar på Hammarens IP i Mariefred.
 
Nu står laget inför sex matcher. Den första spelas borta i helgen – och nästa helg är det hemmapremiär på IP Hammaren mot Näshulta. 
– Jag tror vi får vara glada om vi vinner en enda match den här säsongen, skojar IFK Mariefreds Johan Woldén, som är yngst i laget med sina 35 år. Äldst är Ronnie Törnblom, strax över 70 år. Och utan att skrämma bort någon intresserad, de vill gärna vara fler i laget, berättar de att en handfull spelare redan skadat sig under träningarna.
– Vi är inte unga längre, men det är ju så jädra kul, vittnar flera.  
 
Premiärtruppen, som möter Jäder i morgon, söndag, består av Daniel Nygren, Joakim Basilius, Henrik Nilsson, Martin Dahlén, Ola Idenfeldt, Mikael Petterson, Kalle Ståhle, Dennis Andersson, Dan Sångberg, Mikael Undhjem och Peter Johansson.