Snart dags för Gripsholmsveckan — hoppas på hundra golfare per dag

0
360
Lars Olof, Anne och Ove ser fram emot en bra tävlingsvecka på Gripsholms golfklubb. Hundvalpen Märta dyker med all sannolikhet upp under veckan.

Planeringen pågår. Gripsholmsveckan, den årliga tävlingen på Gripsholms golfklubb, kommer att bli av. Styrelsen har lagt ner mycket möda för att säkra tävlingarna, som startar den 6 juli och pågår till 10:e.

Det blir inte en vanlig tävlingsvecka när den årliga Gripsholmsveckan går av stapeln med start den 6 juli i år. Men Gripsholms golfklubb håller som vanlig i evenemanget, och många är redan anmälda till de olika tävlingarna som fyller veckan på golfbanan i Mariefred.
— Golf är ju perfekt i coronatider, och med löpande starter så man slipper folksamlingar. Det blir lagtävlingar varje dag utom tisdag, då tävlas det i singel. Här har vi lyssnat på deltagarna och anpassat tävlingarna efter önskemål, förklarar Lars Olof Nilsson från golfklubben styrelse.

”Vi ska göra det så festligt vi kan”. Anne Andersson, ordförande i klubben, berättar att veckan i vanliga fall är kantad av fina priser och festligheter, men att man i år skapat andra evenemang och tävlingar för att anpassa sig till rådande omständigheter.
— Vi kommer att ha musikunderhållning på nionde hålet, och ”Quick fix”, hjälp av både golfpro Jacob Glennemo och pro Dennis Eriksson, förklarar Anne. Hawos kommer att ha extra öppet, Christoffer Thurfjell från Intersport hjälper till med utprovning av klubbor — vi har valt aktiviteter som fungerar på avstånd. Vi kommer också att köra extra tävlingar och har Stenproffsen, Däck-Shopen och Hawos som sponsorer. Och så uppmanar vi våra tävlanden att ta selfies under spel — fler moment blir digitala i år.

Lars Olof, Anne och styrelsekollegan Ove Bergman hoppas nu att tävlingsveckan ska gå bra. Redan nu är flera anmälda och sista anmälan för start tävlingsdag ett är 3 juli.
— Det går bra att anmäla sig tre dagar innan startdag, förklarar Anne. Och alla är välkomna, vi har ingen åldersgräns. Vi hoppas på ett hundratal deltagare per dag.