Den 2 juni bjuder kyrkokören Pax Mariae in till konsert i Mariefreds kyrka. Kören firar sina hundra år som kör med att sjunga svensk musik från perioden 1919 – 2019.
Just nu ligger kyrkokören Pax Mariae i hårdträning inför den kommande konserten i Mariefreds kyrka då man firar hundra år som kör. Det är dock inte den enda konserten den trettiosju personer starka kören ger för att fira sitt jubileum.
— Vi kommer att göra två konserter med anledning av att vi fyller hundra år, berättar körens ledare Olle Sköld. Dels den 2 juni men också en större jubileumskonsert med orkester den 9 november.
Trots att kören är en kyrkokör har man under årens lopp även gett sig på andra stilar än kyrkomusik — och därför kan publiken förvänta sig en blandad kompott av musikstilar under de kommande konserterna.
– Vi har haft en ganska stor bredd i det musikaliska, säger Olle. På den kommande konserten blir det lite jazz vilket är det närmsta poppigt vi kommer. Framförallt blir det vacker musik med lite överraskningar och bara svensk musik.
Under konserten den 2 juni, som är gratis, medverkar också Agnes och Olle Lindberg samt kantor Suzanne Kroon-Hahr.