Olle sätter Mariefred på kartan med sina bilder

0
435

Mariefredsbon Olle Rådström är en van fotograf som gärna delar med sig av sina vackra Mariefredsbilder på sociala medier. I dagarna uppmärksammades hans bilder i nättidningen The Local.

The Local är en oberoende tidning som publicerar dagliga reportage från Europa och säger sig vara ett fönster mot andra kulturer. I ett reportage listar man, just nu, de tio mest romantiska platserna i Sverige och föga förvånande finns Mariefred med på listan med bilder tagna av Olle.
– Bilderna tog jag för åtta år sedan, berättar Olle. Jag har inte blivit tillfrågad av dem men i och med att jag har ett offentligt Instagramkonto och har hashtaggat bilden med #mariefred så känns det helt ok att de har länkat till min bild.

Tidningen skriver att det bästa sättet att ta sig till Mariefred från Stockholm är med en avkopplande ångbåtstur och att det finns tillräckligt med kaféer, restauranger och små butiker för att hålla besökarna intresserade. Även Gripsholm slott får ett omnämnande. Totalt ackompanjeras artikeln av fem bilder på slottet, ångbåtsbryggan och Hjorthagen. Samtliga bilder är tagna av Olle.
– Jag tog bilderna med en ganska enkel kamera, säger Olle. Jag tror det var en kompakt Lumix med, för den tiden, imponerande 14 megapixlar.

Olles bilder har aldrig publicerats någonstans förut och han hade inte känt till detta om han inte hade blivit tipsad.
– Nej, jag visste ingenting. Jag blev själv uppmärksammad på att den sajten använde mina bilder av en Mariefredsvän som numera bor i USA.

Mats Söderström