Nya lekparken vid Ekhov klar

0
1121
Johan och Jonathan är överens — att bygga lekparker är ett mycket bra jobb. ”Vi har frihet att vara kreativa, och det är kul att göra något som folk uppskattar".

Igår, onsdag, plockades staketen bort — och nu är den nya lekparken vid Ekhov i Mariefred ”öppen för lek”. Bröderna Johan och Jonathan Karlsson från driftenheten i Strängnäs kommun har spenderat de senaste tre veckorna med att planera och genomföra arbetet, och har redan blicken ställd på nästa park i Mariefred som ska få en ansiktslyftning. 
— Vi har precis varit i Lottenlund och kikat på lekplatsen där, förklarar Johan.Ursprungstanken var att den här lekplatsen som nu står klar i Ekhov skulle hamna där, men satsningen där blir mindre till ytan. Vi ska kolla vilka möjligheter som finns och nästa steg blir att beställa utrustning till Lottenlund. 

Tidens tand. Lekparken i Ekhov hade sett bättre dagar och det var dags att uppdatera. Strängnäsborna Johan och Jonathan förklarar att den nya lekplatsen passar för alla åldrar och har tydliga element av naturligt återvunnet material. 
— Det är bark och flis, förklarar Jonathan. Träet kommer bland annat från Fågelsången. 

För såga mycket skog har bröderna hunnit med. Många har säkert redan sett deras glada och ibland kärleksfulla träkonst i Strängnäs. 
— Det är ju så tråkigt att lämna en stor, ful stubbe precis intill ett gångstråk, säger Johan. Då är det bättre att försöka vara kreativ och göra något roligt av det helt enkelt. Och det är kul att göra något som folk uppskattar — som till exempel en lekplats. 

Nu återstår bara ”småpyssel” innan Johan och Jonathan, som kan följas på instagram och profilen @brodraskaparna, är helt färdiga inför den officiella invigningen av Ekhovslekparken. 
— Det är belysning och några bänkar som saknas. Sen inviger vi med barn på plats.