Ny ägare tar över Mariefreds handelsbod och leksaker

0
2860
Susan Westerberg lämnar över butiken till Stina Karlsson i mitten av juni. ”Jag ser verkligen fram emot det här” säger Stina.

Nu är det klart. I juni i år tar Stina Karlsson över leksaksbutiken i Mariefred. Måsen har träffat entreprenören som satsar helhjärtat, driver vidare i samma anda — med full fart framåt.

Papper är påskrivna och affären är klar. I fredags skakade Susan Westerberg, som drivit Mariefreds handelsbod  och leksaker i tio år, hand med Stina Karlsson och i mitten av juni tar den sistnämnda över leksaksbutiken i Mariefred.
— Det känns väldigt bra att det är Stina som ska driva butiken vidare, säger Susan.

Stina flyttade till Mariefred i augusti förra året, närmare bestämt till Stadsparken i centrala Mariefred. Entreprenören, som kommer från norra sidan av Stockholm, har tidigare drivit butiker i olika genrer, arbetat med catering och under en längre period drivit familjeföretag ovh hyrt ut gokart på Järfällabanan. När det gäller just barnartiklar finns det faktiskt redan en koppling i Mariefred.
— Jag har en dotter och barnbarn i Mariefred, berättar Stina. Dottern säljer begagnade märkesbarnvagnar på barnvagnsshoppen.se idag, och självklart får den verksamheten en plats i butiken. Sen är jag själv svag för 50-talet, så jag kommer ta in en del leksaker från den epoken.

Men i övrigt kommer det mesta vara som det är idag menar Stina? Varför? Stämningen.
— Jag tycker att Susan har lyckats skapa en väldigt bra verksamhet här och en fin atmosfär – det sitter i väggarna, menar Stina. Den känslan måste få finnas kvar, den positiva andan.

Stina vågar satsa. Hon har stöd men gör det här som ett eget projekt. — Familjen betyder förstås mest, jag har tre barn, fem barnbarn och en särbo, och det kommer alltid finnas plats för dem. Jag tror att vad man än gör i livet måste man gå på magkänsla och inte behöva ångra att man inte tog steget. När det gäller konkurrens så finns det fler som säljer leksaker idag. Jag tror ändå att Mariefredsborna vet att ta vara på butikerna i stan.

”Det är berikande”. Att träffa kunder, människor, är något av det bästa Stina vet. Nu satsar hon helhjärtat på butiken. Med ledorden engagemang, driv och glädje är målet att förvalta och utveckla en viktig instans i Mariefreds butiksutbud.
— Jag ser verkligen fram emot det här. 15 juni blir det med all sannolikhet nyöppningsfest med allt vad det innebär. Och full fart framåt!