Många elever fanns på plats när Skolmästerskapet i orientering skulle avgöras.

I måndags hölls Mariefreds skolas årliga Skolmästerskap i orientering för niondeklassare i skogarna vid Fredrikshall i Mariefred. Niondeklassarna var på plats för att hitta kontrollerna snabbast i terrängen. 
Redan klockan nio på morgonen gick starten för årets Skolmästerskap i orientering. Ett sjuttiotal elever från Mariefreds skolas fyra niondeklassare gav sig ut i skogen för att avverka antingen en svårare bana på 3,8 kilometer eller en något lättare 4,4 kilometersbana.
— Jag upplever att det är väldigt många elever som tycker det här är roligt, säger Jalle Gullbrandsson, idrottslärare på Mariefreds skola. Glädjen finns där och det här är ju deras sista stora uppgift i skolan att kunna orientera i främmande mark.
Precis som de senaste sju åren fanns medlemmar från OK Grip på plats som funktionärer och banritare.
— Vi har inte märkt av att vi fått några nya medlemmar tack vare det här, säger Leif Thorsson från orienteringsklubben. Några av ungdomarna har föräldrar som orienterar och de har varit med på någon nybörjarkurs men vi ställer gärna upp för vi tycker det är bra att eleverna orienterar.
Snabbast i mål på den långa banan var Viktor Eriksson och Alice Feldt. På flickornas korta banan tog Linnea Rönnegård hem segern medan Oskar Hagman var snabbast av pojkarna.