Karin på förra årets samling när många gick milen till minne av Albin. Den 2 juni är det återigen dags och intäkterna går i år till Tim Bergling Foundation.

Albin Berglund, 18 år, kom inte hem från festen han varit på kvällen innan. Framåt eftermiddagen fick familjen beskedet att han tagit sitt liv. Sedan dess har hans föräldrar arbetat med att sprida kunskap om psykisk ohälsa och hur man kan hjälpa ungdomar som mår som Albin gjorde. Förra våren tog Karin initiativet att anordna en milslång promenad för att hedra minnet av Albin och samla in pengar till organisationer som arbetar med preventiva insatser vid psykisk ohälsa. Nu är det återigen dags att gå milen till minna av Albin.
— Vi samlas den 2 juni kvart i tio på förmiddagen vid Biohuset i Mariefred, berättar Karin Olsson, Albins mamma. Promenaden börjar klockan 10. Istället för avslut vid Biohuset går vi vidare upp till Hammarens IP, idrottshallen, för energipåfyllning och ett yogapass med Nathalie Nilant. 
Denna gång går pengarna oavkortat till Aviciis stiftelse, Tim Bergling Foundation, som fokuserar på att stödja personer och organisationer som arbetar förebyggande med psykisk ohälsa och suicid.
— Vi vill tacka Ica Torghallen som sponsrar med energipåfyllning, Nathalie som gör detta ideellt och IFK Mariefreds handboll som sponsrar med hyra för idrottshallen. 
 Anmälningsavgiften är 150 kronor per deltagare till swish 070-622 90 57 (Karin).