Mariefred växer så att det knakar

0
732

Planeringen av att bygga lägenheter, villor och parhus i Lotorp fortsätter och intresset från köpare verkar vara på topp.

Just nu planeras det för fullt för de 55 lägenheter, 46 parhus och 18 villor som ska byggas i Lotorp och som går under namnet Mariefred Strand. Den första december påbörjades rivningen av det gamla industriområdet och byggstart är planerat till sommaren 2017. Intresset från köpare har hittills varit mycket stort, något man kan misstänka att husens läge är en bidragande orsak till.
– Eftersom bostäderna kommer att befinna sig på en sluttning så kommer de flesta att ha sjöutsikt över Mälaren, förklarar Sofia Tirrunen på Sulitelma Fastigheter AB.


Enligt Sofia har intresset varit mycket lovande. Varje dag får man in i snitt 8–10 anmälningar om intresse genom hemsidan och många som återkopplar via Facebook. Säljstarten är planerad till våren och kommer att ske i samarbete med Skandiamäklarna.
– Före säljstart kommer det också finnas möjlighet att förboka sin önskade bostad via Skandiamäklarna, berättar Sofia. Vi är hoppfulla om att allt ska gå enligt planerna.

Sommaren 2018 är satt som mål för de första att flytta in och den planen ser än så länge ut att hålla. Alla bostäder kommer, enligt Sulitelma Fastigheter, ha en känsla av Mariefred men med en modern twist. Något man anser vara viktigt för att behålla områdets charm.
– Men något vi tycker är kul är att Mariefred Strand kommer att få en egen station för ångtåget, vilket gör det extra charmigt.