Mariefred: Påskkärringar på stan och Valborgsfirande ställs in

0
451
Anna Roos, ordförande i företagarföreningen imariefred.nu som har cirka 170 medlemmar. Evenemanget ”Påskkärringar på stan” ställs i år in, precis som valborgfirandet.

Under måndagens styrelsemöte i företagarföreningen imariefred.nu kom beslutet att ställa in evenemanget ”Påskkärringar på stan” — en begivenhet som alltsom oftast lockar fler hundra utklädda deltagande barn med föräldrar att samlas vid Rådhustorget i Mariefred. Anna Roos, ordförande i företagarföreningen, förklarar att strategin för kommande evenemang som imariefred.nu står bakom eller samarrangerar handlar om att följa regeringens riktlinjer.
— Påskkärringar på stan ställer föreningen in i år, och vi har fört en dialog med hembygdsföreningen kring valborgsfirandet, som nu också ställs in. I dagsläget har vi ju bara att rätta oss efter regeringens begränsande direktiv. Alla våra event drar många fler än 500.

Nu är det alltså osäkert om evenemangen Ångans dag, Nordiska Mästerskapen i Food truck, SM i gatumusik och En magisk dag kommer att genomföras.
— Det är trist, men bäst att jobba enligt regelboken. Övriga event tar vi beslut kring när det närmar sig, event för event, informerar Anna. Men vi planerar för samtliga evenemang. Vi har ju också möjlighet att skjuta på evenemangen.

Företagarföreningen imariefred.nu genomför i år sin årsstämma 1 april digitalt.