Medborgarna fick bland andra chans att prata med Catharina De Geer (KD) och Donald Wedel (M), till höger, under minglet i Biohuset i tisdags.

I tisdags hölls kulturnämndens öppna möte i Biohuset i Mariefred. Efter mötet passade politikerna på att mingla med medborgarna som också fick chansen att ställa frågor och framföra sina åsikter.


Kulturnämnden har under denna mandatperiod fått i uppdrag att lyssna på medborgarna i en så kallad ”medborgardialog”. Första minglet hölls under våren i Folkets Hus i Åkers styckebruk och i tisdags var det dags för årets andra kulturmingel i Biohuset i Mariefred.


— Det här gör vi för att möta medborgare överhuvudtaget i kommunen men specifikt i den kommundelen där kulturnämnden har sitt möte, förklarar kommunnämndens ordförande Monica Lindell Rylén. Det är ju kanske inte så vanligt att man som Mariefredsbo åker in till möten vi håller i Strängnäs.


Vilka de vanligaste frågorna är som kulturnämnden får när man minglar med medborgarna går, enligt Monica, inte att svara på utan varierar mycket.


— Under vårens mingel i Åkers styckebruk blev det väldigt mycket trafikfrågor, berättar Monica. Där tyckte man att det var kul att träffa politiker så då får man ta alla frågor oavsett om det är kulturfrågor eller ej och jag som kommunalråd är givetvis öppen för att prata om allt.
Kulturnämnden vill att de förtroendevalda ska veta hur kommunens mötesplatser ser ut så näst på tur är Mötesplatsen i Stallarholmen.


— Då känns det naturligt att vi har någon typ av mingel även där, menar Monica.