I augusti kan Gripsholms BS spela hem en direkt plats division 1.

Gripsholms boulesällskap som till vardags spelar i division 2 östra har i augusti chans att ta klivet upp till division 1. Efter avverkad våromgång leder föreningen just nu serien inför den kommande höstomgången.
Nyligen avgjordes årets våromgång i Uppsala där Gripsholms boulesällskap mötte de fem andra lagen som ingår i division 2 östra. Efter att ha vunnit tre matcher på lördagen och spelat en oavgjord och en förlorad match på söndagen står laget just nu på sju poäng och leder serien.
— Den 17 augusti möts alla lagen igen i Motala, berättar Thord Carlsson som spelar i föreningen. Till den tävlingen tar alla med sig poängen och vinner vi sammanlagt så tar vi klivet upp i division 1.
Till vardags tränar föreningen på Hammarens IP under sommaren och i en inomhusanläggning i Södertälje på vintern.
— Drömmen är ju en inomhushall här i Mariefred, säger Thord. Det fanns en tidigare där World Class ligger nu och där höll vi till förr.
Totalt har föreningen tolv licensierade spelare och av dessa stod Jerry och Christian Karlsson, Janne och Eva Borgö, Stefan Berglund, Thomas Metz, Anders Johansson och Thord själv för bragden i Uppsala.
— Men återväxten är ganska dålig, förklarar Thord. Så den som är sugen att prova på får gärna kontakta föreningen.