Hundpark i Mariefred: Hoppas på mer stöd och invigning i juli

0
489
Niclas Norén vill se mer engagemang för en hundpark i Mariefred. ”Hoppas fler vill hjälpa till”.

Diskussioner pågår med medlemmar, samarbetspartners och sponsorer. Om allt faller på plats kan hundparken i Mariefred invigas i sommar. ”Alla är positiva, det måste bli av” säger Mariefreds hundparks styrelseordförande Niclas Norén.

Att vara medlem kostar 200 kronor. Priset är satt för att alla ska ha möjlighet att vara med. Nu börjar det dra ihop sig med projektet som ska leda till en inhägnad hundpark i Mariefred. Platsen är bestämd, sedan en tid tillbaka, till en markyta bortanför gräsplanen vid Hammarens IP. Niclas Norén, ordförande i föreningens styrelse, hoppas nu att fler ska engagera sig i den kommande parken.
— Jag hörde en uppgift om att det finns cirka 900 hundar i Mariefred. Nu har vi ett femtiotal medlemmar, och vi hoppas förstås kunna bli fler för att möjliggöra parken i sommar.

Invigning i juli är ett preliminärt mål. Just nu söker Niclas och styrelsen också lokala företag för att iordningställa marken om 3000 kvadratmeter och slingan runt som kommer bli ungefär 250 meter lång. Fler partners och fler sponsorer krävs för att ro projektet i hamn.
— Att stötta en lokal förening ger mycket cred. Alla vi pratar med är positiva — det här bara måste bara bli av, säger Niclas. Vi har fått ett fint bidrag från Sparbanken Rekarne — nu hoppas vi på fler som vill hjälpa till.

Tidigt i år startade föreningen. Redan då var en yta i anslutning till idrottsplatsen i Mariefred aktuell. Nu är platsen bestämd till en markyta bortanför gräsplanen vid Hammarens IP.