Gripsholmsskolan nominerade till Årets Peppare 2016

0
368

GEN-PEP är organisation som arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa. Kronprinsessparet är initiativtagare och vill tillsammans med aktörer från hela samhället driva ett ambitiöst och långsiktigt folkhälsoarbete med barn och unga i fokus.


GEN-PEP har blivit överösta med nomineringar till Årets Peppare, som är organisationens eget pris och delas ut på Idrottsgalan den 16 januari. Under de senaste veckorna har man presenterat utvalda personer och organisationer, inspirerande peppare som inte nådde hela vägen fram till final men som genom stort engagemang och glädje får barn och unga att röra på sig.

Gripsholmsskolan hamnade inte bland de tre finalisterna men strax efter. Ulrika Öhlin Alberti berättar för GEN-PEP att man på Gripsholmsskolan satsar på att ha mycket idrott på schemat i skolan, mycket mer än i princip alla svenska skolor. Skolan har fyra lektioner idrott i veckan á 45 minuter för alla i årskurs F-9. På högstadiet har man två lektioner vanlig idrott samt ”PULS” tre morgnar i veckan innan skolan börjar. Då ägnar man sig åt pulshöjande idrott i en halvtimme för att må bra och för att öka möjligheter till kunskapsinhämtningen för våra tonåringar.

GEN-PEP har som syfte att öka kunskapen hos allmänheten och bidra till hälsosammare levnadsvanor. I dag rör vi på oss för lite och äter för dåligt. Det låter kanske inte så farligt, men i själva verket utgör den kombinationen i dag en av våra största hälsofaror med följder som depression, diabetes typ 2, sömnstörningar, stroke, hjärtinfarkt, demens och benskörhet. Våra levnadsvanor tar bokstavligen död på oss och det är dags att ta problemet på allvar.