Fredag och lördag kulmen för insamlingen till Världens barn

0
217
Katarina Sandmark hoppas på gott resultat trots coronarestriktioner. Foto: Boggi Svensson Freij

Nu är det återigen dags för Världens barn-veckan. Insamlingen till förmån för världens barn ordnas i år för tjugoförsta året i rad. Den samlande kraften i Mariefred är även i år Katarina Sandmark, som har bråda dagar för att få ihop planeringen av insamlandet samtidigt som hon leder arbetet på Kupan, Röda Korsets butik på Nygatan.

I år blir insamlingen lite annorlunda, berättar Katarina.
— Vi kommer inte att stå och skramla med bössorna, med anledning av ’det rådande läget’ som man säger nu. Istället kommer vi att ställa ut bössor i de butiker som går med på det. Det är nog ingen av Mariefreds butiker som kommer att neka oss att göra det, här är alla så bra på att ställa upp.

Katarina kommer även att på olika platser sätta upp affischer med Röda Korsets swishnummer, och föreningens sociala medieansvarig ska försöka arrangera en insamling på Facebook. Samtidigt kommer Röda Korsets lokalförening att låta hela sitt överskott under vecka 40 gå till Världens Barn.

Insamlingen påbörjades  förra fredagen, och pågår fram till lördagen den tredje oktober klockan 15.00. Katarina informerar också om att det kan bli viss aktivitet på Storgatan i Mariefred under lördagen.