Den vane auktionsförrättaren Björn Brolin höll i klubban under helgens auktion.

I lördags höll Mariefreds hembygdsförening gårdsauktion på Callanderska gården. Ett femtiotal besökare hörsammade inbjudan att komma och buda när Mariefredsprofilen Björn Brolin svingade klubban som auktionsförrättare.
En gråmulen lördag med regnet hängande i luften hindrade inte att det blev fullsatt på Callanderska gården när hembygdsföreningen auktionerade ut delar av Margareta Harströms kvarlåtenskap i lördags — allt förmedlat av den inte ovane Björn Brolin.
— Jag har väl hållit i cirka femhundra auktioner, berättar Björn. Det var mitt levebröd mellan åren 1983 och 2003. Det här är dock bara ett inhopp av mig för att ropa ut föremålen så jag har ingen inblandning i själva auktionen. Sådant här är kul. De senaste tio åren har jag inte hållit i auktioner som tidigare men jag brukar göra något inhopp varje år någonstans.
I kvarlåtenskapen efter Margareta Harström ingick bland annat tavlor målade av Harry Karlsson och Olle Karlsson samt textilapplikationer och vykort från Mariefred och Gripsholm. Lördagens intäkter kommer att gå till Callanderska gårdens renoveringsfond.