Eva uppmanar alla: Sänk farten!

0
322
Eva vill varken se påkörda änder eller barn och uppmanar till lägre hastigheter.

Eva uppmanar alla: Sänk farten!
På påskafton kallades Eva Söderberg från Djurskyddet i Mariefred till Ärnäsvägen vid kyrkogården då en olycklig bilförare kört på en and. Anden klarade sig men nu oroar sig Eva för att det nästa gång ska vara ett barn som drabbas.Vid flera tillfällen har Djurskyddets Eva Söderberg kallats till Ärnäsvägen och Strandvägen för att ta hand om fåglar som skadats eller dödats på grund av bilister som håller för hög hastighet.
— Jag vet att de flesta håller rätt hastighet, säger Eva, men det finns de som inte gör det. Att fåglar rätt vad det är springer ut i vägen är ju en sak men man bör tänka på att även små barn kan göra så och det vill jag inte vara med om.
Att det har placerats en skylt som visar vilken hastighet bilarna håller på Strandvägen har hon inte mycket till övers för utan menar att den skulle göra mer nytta vid Mariefreds skola.
— Vid skolan rör det sig mycket barn som ofta dyker upp snabbt på sina cyklar, förklarar Eva. Dessutom finns det buskage och häckar som skymmer sikten där så bilförare har inte mycket tid att bromsa ifall ett barn dyker upp.
Evas uppmaning är därför att sänka hastigheten, framför allt vid skolor och för att skona både barn och djur.