En bild säger mer än tusen ord: Poppy Photography i Mariefred

0
1345

– Ett bra fotografi på sociala medier ska vara enkelt, ha fokus på någon detalj, färger som inte sticker ut och vara lätt för ögat att läsa – men det mesta ligger ändå i betraktarens öga. Olika människor gillar olika bilder.

Malin Mörner, som vuxit upp i Åkers styckebruk, men bott på andra ställen i Sverige under många år, har just flyttat till Mariefred. Hon, hennes man och de två döttrarna ville ha en lugnare tillvaro än de hade i Stockholm och hittade ett mysigt hus här. Hittills ångrar de sig inte.
— Allt känns mycket enklare på en sådan här liten plats. En gympaförening, en kör, nära till allt. I Stockholm finns massor att välja mellan, men det är långa avstånd till allt.

För tre år sedan, när Malins andra dotter föddes och hon fick en naturlig paus från jobbet som riskanalytiker, bestämde hon sig för att satsa på det hon egentligen alltid velat arbeta med – fotografering. Kanske inte som en traditionell fotograf med studiouppdrag, utan mer som en kreatör inom allt vad foton och bilder heter. Med en bild kan man säga mycket och i dagens samhälle växer möjligheterna att nå ut med sitt budskap via bilder fort. Grunden i hennes eget företag är Instagramkontot @poppyloveyou.
— Jag har alltid gillat Instagram som media, eftersom det är en kreativ plattform med stor potential att nätverka och skaffa nya kontakter.

Malin arbetar med bilder i alla dess former, men det hon tror kommer att bli stort och hennes väg framåt är att hjälpa människor med marknadsföring via sociala medier. Hon har själv över 50 000 följare på Instagram och får via det mediet nya kontakter hela tiden. Hon minns fortfarande när hon insåg storheten med Instagram.
— Vi var på resa i Thailand och jag fotade en massa som vanligt. Jag valde då att öppna mitt konto, börja använda hashtags och ta kontakt med andra kreatörer.

Det som tidigare kändes lite som en låtsasvärld, att höras och synas via sociala medier, har nu blivit verklighet. Det företag som inte hänger med i den utvecklingen missar en stor möjlighet att nå sina kunder. Malins dröm är därför att i trakterna runt Mariefred, Strängnäs och Nykvarn kunna hitta människor som behöver hennes hjälp.
— Jag hjälper till med att göra planer och kommer med råd – eller så tar jag ansvar för hela kedjan.

Den som vill ha hennes draghjälp via det som kallas Influencer marketing är också välkommen att höra av sig. Med 54 000 följare på Instagram kan hon bidra med många spännande samarbeten.

Att satsa på en egen verksamhet lite utanför storstaden kan tyckas våghalsigt, men Malin känner sig trygg. Dels har hon en trogen kundkrets sedan tidigare, dels tror hon på Mariefred med omnejd som en bra marknad.
— Det gäller att våga prova det man drömmer om. Jag älskar verkligen att fotografera och kan jag hjälpa andra genom det jag lärt mig vill jag gärna försöka.