Brittiska Kim öppnar wellnesscenter i skogen utanför Mariefred: ”Det sörmländska landskapet liknar England”

0
249
Kim satsar på wellness i de sörmländska skogarna nära Mariefred. Foto: Privat

I helgen hade de sina allra första övernattande gäster, och nu ser brittiska Kim Westmoquette och hennes australiensiske sambo Steve Millington fram emot en säsong med fler gäster som vill minisemestra i ett ”home away from home” nära Mariefred — med fokus på wellness och egen bastu. På sikt ska nyöppnade PilgrimsRest, söder om Mariefred, också bli en plats för workshops, kurser och retreats.

I dagarna öppnade PilgrimsRest, ett litet wellnesscenter vid en sjö i de sörmländska skogarna strax söder om Mariefred. Här kommer Kim Westmoquette erbjuda bland annat behandlingar, workshops, kurser och spa-möjligheter i traditionella gamla timmerstugor.
— Meningen med PilgrimsRest är att hitta tillbaka till dig själv igen och hem till moder natur. En pilgrim är någon som vandrar långa vägar. PilgrimsRest är där vandraren i dig kan vila, förklarar Kim. Vi, jag och min sambo, mjukstartar med att erbjuda bastuuthyrning, enkel övernattning, massage — en minisemester, flykt från stan eller vardagen som är covidsäker då vi bara har en bokning i taget. Vi bor här på gården, jag, min sambo och våra tre katter, och vi vill skapa en ”home away from home”- känsla åt våra gäster.

Kim, som ursprungligen kommer från England, och hennes sambo Steve Millington som är australiensare, hamnade i de här trakterna då Kim ”blev kär” i ett torp i Skeppsta som hennes kompis hyr.
— Vi bodde över tio år i Stockholm, ock letade boende i andra områden som Nynäshamn och Åkersberga — men inget fångade mitt hjärta som Sörmland. Jag tycker att det sörmländska landskapet liknar England till viss del med rullande åkrar och skog som inte bara är granar.

Med bakgrund som legitimerad fysioterapeut med lång erfarenhet är den verksamheten också ett spår som Kim vill hålla levande. Därför erbjuder hon behandlingar som passar alla.
— Jag gör till exempel hembesök för de som har svårt att ta sig ut och kan också ge  onlinekonsultationer. Fördelen med att söka sig till en privat fysioterapeut är att det finns mer utrymme att jobba ingående och preventivt. Min sambo verkar också som kurator och massör.

Som medlem i föreningen Väg 223 för kvinnliga företagare hoppas Kim att det lilla wellnesscentret så småningom ska få en tydlig plats på kartan — ett ställe som lockar en bred målgrupp.
— Nu när vi precis öppnat erbjuder vi förutom övernattning massage, bastu och fysioterapi, och på sikt kommer vi också hålla workshops, kurser och ordna retreats här på gården.

För Kim personligen är PilgrimsRest både en dröm och en räddning. I fem år led hon att utmattningssyndrom, och flytten till landet och det egna företagandet är hennes väg tillbaka till ett verksamt liv.
— Det är många som vill förverkliga sina drömmar, kanske liknande det vi nu gör här, och vi känner starkt att våra kompetenser och utbildningar gör oss lite unika. Jag ser verkligen fram emot att leva och verka här.