Bondens egen marknad önskar fler utställare

0
256

Bondens egen marknad som är ett populär och välbesökt evenemang i Strängnäs kommun tappar utställare vilket är något man arbetar hårt med för att ta igen.

På marknaden kan man hitta lokalproducerad ost, många olika sorters grönsaker i bästa säsong, en del som man kanske inte visste fanns. Blommor i drivor, honung, marmelad, sylt, fisk, frukt och bär. Dessutom hittar man lokalt hantverk av högsta kvalitet. Den senaste tiden har dock antalet utställare minskat.
– Det är kanske inte helt konstigt, säger Hans Wallin, ordförande för marknaden, de flesta av hantverkarna har ju ett företag att sköta samtidigt så det är kanske inte alltid så lätt att hitta tid att ställa sig och sälja på ett torg.
Men det är ett problem man arbetar mycket med för att lösa. Man är till exempel ute tidigt och deklarerar när marknadsdagar är planerade. Något man gjorde även förra året.
– Ofta kan det vara så att ett företag blir större och därför inte känner att man behöver stå på en marknad utan klarar av sin försäljning ändå. Det kan också vara så att man behöver extra personal för att stå på marknaden och då ska den personalen ha ob-tillägg.

Trots det tycker Hans att det finns många där ute som borde vara med på marknaden. Därför gör man nu en kraftansamling för att skaka om de som inte är med. Nästa marknad i Mariefred är planerad till den 20 maj då det blir rabarberupptakt. Som tidigare kommer man även att ha marknad i samband med SM i Foodtruck och SM i Gatumusik.
– Vi kommer även att ha ett äppeltema i Ugglans park i september, berättar Hans. Det var väldigt lyckat förra året så det har alla chanser att bli lyckat igen.