”Betongarslen är den stora faran för företagen”

0
476
Joachim Källsholm, Hanna Stenvall, Axel Group och Johannes Jacobsson träffades i måndags på Gripsholms värdshus i andra sittningen ”Småföretagarsnack på Gripsholm”.

”Alla tror att det är de stora bolagen som ska rädda situationen, men det är inte där det börjar. Man måste börja med SME-bolagen”. Det menar Joachim Källsholm, VD för ett av Sveriges största företag, bevakningsjätten Securitas, som deltog i ”Småföretagarsnack på Gripsholm” med Axel Groups Johannes Jacobsson och Hanna Stenvall på måndagen.
–  Mycket som görs nu vittnar om panik, som korttidspermitteringsbidraget som har ändrats flera gånger på två månader till exempel. Vi behöver mer genomtänkta åtgärder, anser Joachim Källsholm.

Frågan är om företagandet ökar eller minskar med corona, de åtgärder som sätts in nu avgörs hur det ska utvecklas, konstaterar Joachim Källsholm och Johannes Jacobsson. De ser båda en risk i att mångfalden kommer att minska när de som är sist in på arbetsmarknaden är de som slås ut först. Man saknar också en prognos från alla svenska företag som beviljas statliga stöd idag, där de berättar när de räknar med att kunna betala tillbaka det de har fått i bidrag nu. ”Jag tror det skulle vara en viktig signal, och rent krasst säkerställa att vi inte slösar bort skattemedel. Om ni inte kunde få till marginaler före corona, hur ska ni kunna fixa det här efter corona?” undrar Johannes Jacobsson.
– I spåren av corona blir vi alla så illa tvungna att tänka om för att kunna växa vidare. Betongarslen är den stora faran för företagen, säger Joachim Källsholm.