Årsmöte gästas av en livsnjutare

0
329

På onsdag arrangerar Mariefreds Friluftsfrämjandet årsmöte i Biohuset och inbjuden gäst är långlöparen Niklas Holmström.

Friluftsfrämjandet Mariefred välkomnar nya krafter som tycker det är stimulerande att engagera sig i något man själv gillar inom friluftslivet. På onsdag bjuder man in till det årliga medlemsmötet där man förutom de sedvanliga årsmötesförhandlingarna även har bjudit in Niklas Holmström som kommer att berätta om sina långa löprundor runt om i världen men speciellt om Sörmlandsleden.

I dag har Friluftsfrämjandet Mariefred aktiviteter som långfärdsskridskoåkning, vandring, Mulle/Knytte som har vilat en tid, tipspromenad och den mest populära och aktiva grenen klättring. Klättersektionen har cirka 40 deltagare vid varje tillfälle i åldrarna 8–58 år. Under vinterhalvåret klättrar man inomhus medan det är klippvägar som gäller övrig tid.

Onsdagens gäst, Niklas Holmström, har sprungit långlopp runt om i världen och bloggar gärna på livsnjutarbloggen och skriver inlägg på Facebookgruppen Sörmlandsleden. Nyligen kom han ut med boken ”Springa Sörmlandsleden, en guide för dig som inte orkar gå” där ger han förslag på stadsnära sträckor att springa och ger praktiska råd, information om logistik, vattenkällor och fik.