Årets hockeyfest i Mariefred tillägnas konståkningen — arrangerar digitalt firande för att hålla traditionen vid liv

0
410
De vill hålla traditionen vid liv, stötta lokalt och lyfta konståkningen. På lördag arrangeras den digitala festen ”Mello party” i IFK Mariefreds Hockeys regi. Anders Steiner är festivalgeneral, Anna Lyckström sköter med det digitala, och Helena Sandberg från Rakstugan lovar en riktigt god middag att avnjuta tillsammans — men på distans. Anders är återigen redo för schlagerfest och tar taktpinnen för lördagskvällen. Foto: Marie Freij/Privat

På lördag arrangerar IFK Mariefreds hockey återigen fest där syftet är att fira en lyckad säsong och samtidigt skapa möjligheten att bidra till sektionen. Pandemin kan inte stoppa traditionen, och i år hålls festligheterna digitalt och konståkningen har huvudrollen när hockeysektionen och Rakstugan går ihop och ordnar Mello party.

”Jättetack till alla som var med och gjorde Schlagerfesten till en succé! Extra tack till Helena Sandberg och Tobias Bergman och personalen på Slottspaviljongens som bjöd på fantastisk mat och stöd till IFK Mariefreds Hockey”. Hälsningen kommer från Anders Steiner, en profil inom Mariefreds ishockey för barn och unga, och lämnades den 8 mars förra året efter en lyckad kväll med fest och fina bidrag till IFK Mariefreds hockeyverksamhet. Sedan stängde Sverige och världen ner. Men traditioner bryter man inte så lätt. Anders berättar för Måsen hur tankarna gick kring att återigen genomföra ”Mello party” med och för IFK Mariefreds Hockey.
— Det är ett tillfälle som varit en avslutning på säsongen för hockeyn, berättar han. Och det har blivit en tradition. Hockeysektionens tränare, ledare och föräldrar har träffats, både för att har roligt tillsammans men också för möjligheten att bidra till sektionen. Här har vi under alla år fått fint stöd av exempelvis Samuelsson Hockey School och Helena Sandberg och Tobias Bergman som nu driver Rakstugan i Mariefred. Vi pratade om hur man skulle kunna hålla traditionen vidare, och bestämde oss för att köra en digital fest i år, med tanke på restriktionerna.

Anders kopplade in Anna Lyckström, som är förälder i sektionen och duktig på den tekniska aspekten av digitala möten. Hon berättar att det är enkelt att delta — och att kvällen kommer innehålla en hel del överraskningar.
— Festen kommer hållas på Zoom nu på lördag den 13 mars, och vi har gjort en Facebook-grupp. Det är roligt att man kan se varandra under kvällen, även om det är på distans. Vi kommer att uppdatera löpande med roliga händelser och tävlingar, och temat blir förstås schlager igen eftersom det också är final i Mello samtidigt.

Krögarna Helena Sandberg och Tobias Bergman fortsätter stötta — och plockar fram ett eventanpassat matpaket från sin verksamhet Rakstugan, som beställs innan lördag.
— Min personliga reflektion är att man måste hitta på saker i dessa tider, säger Tobias. Jag och Helena tillhandahåller mat till lågt pris med bra råvaror, och bjuder på vår tid. All mellanskillnad går till IFK. 

Nu hoppas Anders, Anna, Helena och Tobias och att många vill delta i den digitala festen — som i år har som huvudsyfte att generera pengar till nystartade konståkningen inom IFK Mariefred.
— Sara Grimlund har gjort en jätteinsats och initierat konståkning som en egen sektion med nära samarbete med hockeysektionen, och pengar ska också gå till Torghallens skridskoskola. Konståkningen är i behov av stöttning, eftersom det är så pass nytt, menar Anders. Vi vill lyfta konståkningen, samtidigt som vi vill stötta det lokala näringslivet med Rakstugan och också Annas hembageri som bidrar till middagen. Målet är också att ha en riktigt kul kväll, och alla är välkomna att delta.