Annelie bjuder in till ”Det inre rummet”

0
809
Innanför butiken finns nu det nya coachingrummet, ”Det inre rummet”, där Annelie tar emot klienter.

I oktober har Annelie Jademark drivit klädbutiken Cloud no 9 Style i Mariefred i fyra år, och innan dess fanns butiken två år i Taxinge. Nu adderar Annelie, som tidigare band annat ritat kök, sålt utrustning till teknikutbildningar, arbetat som grundskolelärare och hanterat islandshästar, livscoach till meritlistan. Klädbutiken rymmer nu ett eget rum för den nya verksamheten — ”Det inre rummet”.  

I höst har det gått fyra år sedan Annelie Jademark flyttade sin klädbutik, Cloud no 9 Style, från Taxinge till Mariefred. Hela resan med butiken, efter att ha arbetat med att rita och renovera kök och badrum, sålt utrustning till teknikutbildningar, arbetat som grundskolelärare och hanterat islandshästar, började för Annelie i ett coachingsamtal för sju år sedan. 
— Då gick jag till en livscoach och förstod hur häftigt coachning är. Hur man med små medel kan skapa stora saker. Det var också i samband med det jag förstod att jag ville öppna butik, berättar Annelie. Jag visste inte att jag hade en dröm om att starta butik, men där och då blev det så uppenbart. 

Nu är Annelie själv diplomerad livscoach. Hon förklarar att en livscoach hjälper till när man vill utvecklas — i stort och smått. Det är ett jämlikt förhållande mellan den som coachar och den som blir coachad — ingen är ”expert” men den som coachar styr den coachade att hitta sin egna svar. 
— Det som är grejen med coachning är att man aldrig ger konkreta råd. Istället ställer jag kraftfulla frågor. Det är alltid klienten som har svaren, och det är en process. Ibland går det fort, ibland tar det längre tid. Och det kan handla om vad som helst. Kanske är du på en plats i livet där du står och stampar. Då kan coaching hjälpa. 

”Psykologer och terapeut jobbar med sjukdomar — jag jobbar med det friska”. Annelie förtydligar att det handlar om viljan till förändring, om att lyfta det positiva och jobba med potentialen. Och från och med nu kommer Annelie att varva ansvaret för butiken med cochinguppdrag. Hon har redan hunnit coacha både kvinnor och män.
— Det är väldigt häftigt, det har verkligen hänt saker i samtalen. Nu håller jag på och lär mig många spännande tekniker. Som att släppa huvudet och hitta svaren i kroppen. 

Utbildningen är klar, men Annelie har redan hoppat på nästa steg — internationell coach. Och den som oroar sig för att butiken inte ska vara öppen kan sluta med det — butiken blir kvar och Annelie med personal ser till att det är öppet som vanligt. 
— Det är ju i butiken jag från början kommit in på de här samtalen, jag hamnar ofta där med kunder. Tidiga våren har gått jättebra men nu i maj har det varit kämpigt, jag hoppas på fler kunder nu när det blir lite somrigt. 

Namnet på den nya verksamheten, ”Det inre rummet”, kom när Annelie själv blev coachad. 
— Det ÄR det inre rummet av butiken som nu gjorts om till coachingrum, skrattar hon.