Livekarusellen gjorde turnéstopp i Stallarholmen

0
574
Ett av de tävlande bidragen var punkbandet SPIFF. Foto: CattanB

I lördags strömmade musik ut från mötesplatsen i Gula industrihuset i Stallarholmen, där Livekarusellen och Danskarusellen hade ett av sina turnéstopp. Live- och Danskarusellen är ett stort turnéevenemang där band, dansgrupper och musiker som vill synas kan vara med och tävla.

Livekarusellen och Danskarusellen arrangeras av Studiefrämjandet i samarbete med fritidsgårdar, föreningar och lokala arrangörer. Evenemangen pågår i hela Sverige, och turnén i Sörmland gör stopp i bland annat Nyköping, innan turnéavslutningen går av stapeln i Eskilstuna i april. Varje band, dansgrupp eller musiker som blivit uttagna till Livekarusellen får som minst tre chanser under våren att uppträda för att plocka röster. Det är en jury samt publiken som bestämmer vilka av de tävlande som tar sig vidare till riksfinalen, som äger rum i Karlstad i slutet av maj. Vinnaren i Sörmland kommer att utses på lokomotivet i Eskilstuna den 28 april.

Med på helgens turnéstopp i Stallarholmen fanns totalt cirka 20 musik- och dansgrupper, och det blev en livad kväll med musik i olika stilar och genrer. Kent Lindén från Studiefrämjandet var på plats vid lördagens evenemang.
– Det var en rolig dag och kväll och som mest hade vi runt 100 personer på plats, säger Kent.

Bandet Dusky fields var ett av banden som var på plats och spelade under lördagens Livekarusell. Bandet har sin bas i Eskilstuna och det förklarar sin musikstil som en typ av klassisk rock med inslag av indiepop. Svante Paulsson, en av medlemmarna i bandet, var nöjd med dagen och spelningen.
– Det roligaste med de här spelningarna är att hänga med de andra musikerna och lyssna på olika typer av musik. Det var en lättsam stämning och en rad sköna personligheter på plats.

Livekarusellen och Danskarusellen jobbar för en jämställd musikscen där alla ska vara välkomna. De vill se en bredd i musikstil och erfarenhet och strävar efter att ha variation i genre och stil. De vill uppmuntra musikintresserade att satsa på sitt intresse och hjälpa till att knyta kontakter inom branschen. På Livekarusellens hemsida finns mer information och möjlighet till att anmäla sig till framtida tävlingar.