Larslunda gymnastikhall invigd

0
579
Föreningens gymnaster visade hur de nya redskapen fungerar.

I helgen som gick invigdes Strängnäs nya gymnastikhall på Larslunda IP. Det bjöds på guidad tur, invigningstal och uppvisningar.

Den nya hallen för truppgymnastik på Larslunda IP är nu officiellt invigd och med sina inbyggda redskap, mattor och höj- och sänkbara madrasser kan nu Strängnäs GF tillsammans med Gripsholmsgymnasterna fokusera på sin träning istället för att bära redskap.
— Hallen möjliggör att vi mer effektivt kan träna, säger Malin Paulsson, vice ordförande i Strängnäs GF. Vi kan lägga tiden på träning i stället för att konka redskap.

Med hjälp av föreningens gymnaster, som också bjöd på uppvisning, visade Malin hur alla redskapen fungerade och berättade vilka fördelarna med hallen var jämfört med en vanlig idrottshall.
— Eftersom vi ägnar oss åt en barfotasport sviktar golvet mer och hallen är dessutom varmare än i en vanlig hall. Med den nya hallen har vi stora ambitioner att bredda vår verksamhet.

På plats var också kommunstyrelsens ordförande Jacob Högfeldt för att klippa invigningsbandet. Det gjorde han också efter att först hoppa på studsmattan och landa i hoppgropen.
— Det här är en positiv utveckling för truppgymnastiken i Strängnäs, sa Jacob. Det är en viktig investering av kommunen för att jämna ut skillnaderna mellan pojk- och flickidrotten.