Sass Wolgers har hittat sitt kall — i och med Netflixserien har han blivit ännu mer övertygad om att det är skådespeleri han vill ägna sig åt i framtiden.

Snart är han aktuell i Kulturskolan i Strängnäs föreställning ”En vampyrberättelse”, men redan i fredags kunde man se Sass Wolgers, elev på Europaskolan och engagerad i Kulsturskolan, skådespela. Sass är med i streamingtjänsten Netflix allra första svenska TV-serie ”Störst av allt”, ett kriminaldrama baserat på Malin Persson Giolitos roman med samma namn, en roman som publicerats i 29 länder och som 2017 blev årets bästa kriminalroman. 

Serien kretsar kring en skolskjutning i en av Stockholms rikaste förorter, en ”tuff story” menar Sass, snyggt uppbyggd med parallella handlingar och tidshopp. Sass spelar en skolelev, en mindre roll som ändå betydde mycket arbete för Strängnäsbon. 

— Det blev totalt femton inspelningsdagar, berättar Sass. Vi filmade i och runtom Stockholm och olika typer av scener — skolscener, festscener, rättegång och begravning. Jag är taggad för jag har väntat länge, jag fick rollen i maj förra året och spelade in under hösten. 

Serien är producerad av Felix Herngrens bolag FLX, och i övriga roller återfinns bland andra William Spetz, Felix Sandman, Rebecka Hemse, Helena af Sandeberg och Shanti Roney. I och med serien har Sass också fått blodad tand på inte bara teater utan också film. 

— Jag kommer söka teater- och skådespelarlinjer på folkhögskola efter gymnasiet. Det är det här jag vill göra. 

Föreställningen ”En vampyrberättelse” har premiär på fredag i Kulturskolans aula.