Petra blir personlig med färgstarka verk

0
418
Petras konst speglar henne själv på många sätt. Precis som den personliga konsten är hon också färgstark i sitt uttryck. Foto: Malin Sydne

Petra Josefsson från Mariefred ställer nu för första gången ut sin konst. De färgstarka alstren visas hos Larssons lada. Men vägen till utställning har inte varit självklar, även om det varit en dröm hon burit på länge.

Mariefredsbon Petra Josefsson har målat och ritat sen hon var liten — de senaste tio åren på lite mer allvar. Nu ställer hon för första gången ut sina konstverk — på Larssons lada i Nykvarn.
— Jag har drömt om att ha en utställning länge, och äntligen går den drömmen i uppfyllelse, berättar Petra, som förutom konsten också är verksam inom musik och grafisk design.

Men även om det länge varit en dröm att visa sina verk, har det inte varit en självklarhet för Petra.
Hon har länge burit på en rädsla som hon jobbat med den senaste tiden.
— Jag har aldrig tidigare vågat visa min konst för den känns så otroligt personlig, säger hon. Jag har svårt att uttrycka mig i tal och väljer därför andra kanaler, som konsten. Det senast året har jag genomgått en stor personlig resa och äntligen vågat öppna upp mitt skal. Jag är stolt över att våga.

Utställningen, som heter ”Paint by PJ” eller ”ADHD på canvas”, öppnade förra fredagen och visas också nu i helgen, fredag till söndag. Alla tavlor är till salu, men vad är det som är signifikativt för Petras konst?  
— Jag skulle vilja definiera det jag gör som fri, färgstark och nästan psykedelisk konst.  Det som inspirerar mig mest när jag målar är känslan i kroppen, det som kommer när jag skapar.