Läskigare än någonsin under Nattjourens spökvandring

0
569
Spöklika karaktärer dyker upp under kvällen i Nattjourens regi — och det finns ingen gräns för hur läskigt det faktiskt kan bli hälsar ”skrämmarna”. Foto: Nattjouren

Lördag, mörker, kyla — och Halloweentider. Från klockan sju och nästan fram till midnatt lotsar Nattjouren i Mariefred de som vågar genom 2019 års spökvandring — och obehagliga karaktärer står redo att skrämmas i varje gathörn. 

”Allt sker på egen risk”. MT/Måsen frågar Nattjourens Caroline Nygren om det är några särskilda nyheter i årets spökvandring — och i år handlar allt om att bli skrämd. 

— Vi har ingen frågeslinga i år som vi haft tidigare, förklarar Caroline. Det blir alltså en renodlad spökvandring. I år har vi heller ingen ”nivå” på skrämsel, allt sker på egen risk och det kan nog bli riktigt läskigt ibland. Våra ”skrämmare” har gått all-in i år, både nya och gamla är väldigt taggade. 

Caroline förklarar att spökvandringen är en slinga som tar ca 20 minuter att gå, och skrattar lite när hon tänker på hur läskiga vissa av de utklädda skrämmarna faktiskt är i år. 

— Springer man igenom spökvandringen tar det antagligen bara tio minuter, ler hon. 

Precis som tidigare år går man inte själv, utan i par eller tre och tre. Starten går 19.00 lördag 2 november och lagen släpps iväg var femte minut. 

— Har man inte hunnit anmäla sig ännu gör man det via meddelandefunktionen på Nattjourens Facebooksida. Och flera ryms att vara med under kvällen, så kom och bli rädda.