Konst hos Larssons lada: Soloutställning med Sofia Sulalampis abstrakta verk

0
233
Sofia Sulalampis abstrakta verk visas två helger på raken på caféet i Taxinge. Foto: Malin Sydne

Sofia Sulalampi ställer ut sin konst för andra gången på Larssons lada. I helgen, och nästa, visar hon sina abstrakta verk i en utställning på caféet i Taxinge. 

Sofia Sulalampi kommer från Södertälje och varvar just nu föräldraledighet med jobb på Larssons lada i Taxinge — och ”pyssel”, som hon säger själv, däribland målning som är en stor passion. 
— Jag har alltid tyckt om att måla och rita men för ungefär två är sedan testade jag att måla lite mer åt det abstrakta hållet — och då fastnade jag direkt! Jag kan utrycka mig på ett annat sätt och tycker det är kul att alla känner och ser olika saker i tavlorna.  

Hon är självlärd, och har att brås på. Både Sofias mamma och morfar är duktiga konstnärer och mycket av hennes intresse för konst kommer därifrån. Det som inspirerar nu är främst naturen, men också annat — som känslor, och guld. 
— Allt runt om mig kan inspirera, säger Sofia. Även mitt eget sinnestillstånd. Jag tycker om guld — det ger en fin kontrast med färgerna som jag målar med, men tror mest att det är en period i mitt liv just nu där jag valt att använda mig mycket av guld. 

Varken tavlorna eller utställningen har något namn. ”Jag vill helst inte ge mina tavlor namn då jag vill att de som ser tavlorna ska få skapa sin egna känsla och kanske sätta eget namn om så önskas”, menar hon. 
— Sätter jag namn på tavlorna så är det min känsla som stämplas på dem, det visuella jag ser i dem, och det är just det jag inte vill göra. De ska vara öppna för vad som kommer hos var och en. 

Hon har tidigare haft en utställning på Larssons lada, då tillsammans med ladans Malin Sydne. 
— Då mixade och matchade vi mina tavlor med hennes underbara fotografier. Men det här är första gången där mina tavlor är i fokus. Absolut har jag drömmar om att mina tavlor ska synas och uppskattas, men jag målar mest för att jag mår bra av att utrycka mig på målarduken. Men om det någon gång skulle bli så att jag ”måste” måla mer så skulle jag inte tacka nej till det. Jag tycker mest att det är kul om folk uppskattar det jag gör.

Malin Sydne, som driver Larssons lada tillsammans med Lars-Peter, ser verkligen fram emot att 
— Vi är galet stolta över att ha såna talangfulla personer i vårt team. 

Sofia Sulalampis utställning visas under Larssons ladas öppettider fredag till söndag 11.00 till 17.00 nu i helgen 23 till 25 april och nästa helg 30 april till 2 maj.