Emma Åvall skapar egna tidsrum

0
804
Emma Åvall ställer ut verk ur två olika serier — ”The Glitch” och "The Cameleon" — på POM Gallery idag.

På lördag ställer konstnären Emma Åvall ut på POM Gallery i Mariefred. Emma medverkar på vernissagen under en blixtvisit i Sverige — som hon gärna önskar skulle vara längre. 

Göteborgsuppväxta Emma Åvall har nyligen tagit sin kandidatexamen vid konsthögskolan i Bergen, Norge. Det var under tiden hon studerade som Malin Sköld på POM Gallery tog kontakt med henne. 

— Det var för ett och ett halvt år sedan, i samband med vårutställningen på Liljevalchs som jag var med i, berättar Emma. Vi har haft en dialog sedan dess som nu resulterat i en soloutställning på POM Gallery. 

Emmas uttryck är figurativt oljemåleri — och inspirationskällorna är vitt skilda. Renässansens porträtt, sextiotalets mönster och den moderna teknologin får samsas och tampas i Emmas målningar. 

— jag tycker om när det är motsägelsefullt, blandade tidsperspektiv och hög kontrast. Jag drivs av att sätta ihop delar som egentligen inte hör ihop som blir nya, egna hela aspekter i ett eget tidsrum. 

På POM ställer hon ut två olika serier,”The Glitch” och ”The Cameleon”, båda manipulerade men på olika sätt. Emma arbetar nu självständigt med konsten, men planerar att söka vidare studier och masterprogram i Sverige — och snabbvisiten i Sverige i helgen befäster känslan. 

— Pluggar jag vidare blir det i Sverige. Hemlängtan blir stor. 

Emmas utställning visas på POM från lördag 6 oktober till och med 18 november.