Petter och Björn har med sig en rad spännande dockkaraktärer till Biohuset i oktober.

Petter Lennstrand och Björn Carlberg har varit verksamma under en lång tid i olika tv- och långfilmssammanhang, men trots långa karriärer framför kameran är det få som vet hur de ser ut. Säger man däremot Allram Eest, Kjell eller någon av karaktärerna från Operation Klotty så är sannolikheten större att man vet vilka de är. Petter och Björn är personerna bakom de dockorna och är idag två av Sveriges mest erfarna dockspelare. Tillsammans slår de nu sina påsar ihop under namnet Scandinavian Puppets och flyttar dockorna från tv-rutan och in på teaterscenen.

Just nu pågår förberedelserna för fullt inför premiären i november på Scalateatern i Stockholm, men innan dess kommer de till Mariefred och gör en exklusiv provföreställning på Biohuset i oktober. Med sig har de några av sina mest populära karaktärer från tidigare produktioner. Bland annat kommer vi få se styrelseproffset Ulf af Utterman ge en exklusiv föreläsning om vad som sker bakom kulisserna i styrelserummen, Klotty kommer hålla en säljskola i hur man kränger bilar och Birgitta kommer prova stand-up.  Det kommer också bjudas på lite nya karaktärer som till exempel resejournalisten Hans Skägga, den ukrainske ståuppkomikern Gergei Basso med manager samt den norske keyboardvirtuosen Atle Klinke.

– Vi brukar säga att det är en ”greatest hits- föreställning” med gamla karaktärer i nya situationer blandat med helt nytt material — så det ska finnas något för alla. Dels för de inbitna fansen men även för de som aldrig sett en ruta från någon av de tidigare produktionerna, säger producent Jenny Grewdahl.

Föreställningen är inte bara en blandning av karaktärer utan också i olika tekniker som används för att spela dockor med, så ingen sketch kommer bli den andra lik. En helt unik föreställning utlovas på Biohuset med andra ord.