Canilla Enskär och Kristina Gissler gästar Taxinge slott

0
386
Kristina och Canilla har uppträtt på Taxinge slott tidigare. Nu kommer de tillbaka med svenska och amerikanska jazzpärlor, varvat med visor och lite vispop. Foto: Cassandra Enskär

I sommar är det slott som gäller för musikduon Canilla Enskär och Kristina Gissler. Senare i augusti besöker de Taxinge slott.

Noors slott, Rånäs slott och Wenngarns slott har redan fått besök — och den 22 augusti är det dags för ett återbesök till ”Kakslottet” Taxinge slott för duon. Programmet är blandat med svenska och amerikanska jazzpärlor varvat med visor och lite vispop.
— Turnén började med en livestreamad konsert på Noors Slott i Knivsta i juni som fick 12.000 visningar, berättar Canilla Enskär. Kul tyckte vi och vi kände att detta är rätt för oss. Så vi bestämde oss för att fortsätta lite på det temat.

De kommer båda från Knivsta. Canilla Enskär är producent och utgiven jazzsångerska som tolkar bland andra Billie Holiday, Ella Fitzgerald och Monica Z. Nu är hon aktuell med albumet ”A Blue Bird Day” med jazzpärlor från ”The Great American Songbook” som ”Over the Rainbow” och ”Summertime”. Singeln ”Visslaren” från 2018 skriven av Jocke Berg från Kent har spelats på radio i Sverige, Finland, Färöarna och i England. Kristina Gissler har jobbat som sångerska och artist i 12 år och medverkat på Fredriksdalsteatern och i musikalen ”Guys and Dolls” samt satt upp egna shower.
— Vi är glada över att vi fått så fin respons under vår pågående turné, både av publiken och av media. Det märks att det finns en viss saknad av liveuppträdanden och vi är glada att få ge det till publiken och besökarna. Många kommer fram och tackar och skickar tack via mejl till oss! Det värmer och ger oss pepp att fortsätta!