Camilla behöver både pensel och violin

0
445
Trots att dygnet bara har 24 timmar hinner Camilla med allt hon vill göra.

Just nu visas Camilla Arvidssons utställning ”Vilt och skönt” på Mariefreds bibliotek. Utställningen innehåller oljemålningar och akvareller samt grafiska tryck som Camilla gjort på Grafikens Hus i Mariefred.

Camilla Arvidsson arbetar som chefsdirigent och konstnärlig ledare för Katrineholms Symfoniorkester. Hon driver den egna frilansgruppen Camilla Arvidsson Ensemble, sjunger, spelar violin, skriver musik, verkar som pedagog och mycket mer. Utöver det musikaliska hinner hon dessutom med att vara konstnär.

— Dygnet har tjugofyra timmar och jag lägger in en halvtimme extra, skrattar Camilla. Jag jobbar ju jättemycket men konsten tar inte lika mycket av min tid som mitt ordinarie arbete. Även om konsten i perioder tar stor del av min tid.

Att behöva välja mellan penseln eller violinen är inte något hon skulle kunna tänka sig  — båda skulle hamna i resväskan vid en resa till en öde ö.

— Det som är roligt med konsten är att det är något bestående som finns kvar, menar Camilla. När man sjunger eller spelar så är det ju borta sen, även om upplevelsen kan vara stor. Jag har stött på flera personer som kommer fram och berättar om konserter de har upplevt tio år tidigare som fortfarande finns kvar i deras minnen. Det är ju underbart.

Sin första separata utställning hade Camilla i Malmö 1982 och efter det har det, med ojämna mellanrum, blivit ett stort antal utställningar. Det är dock första gången hon ställer ut i Mariefred och i denna utställning har älgar en framstående plats.

— Jag har snöat in på älgar men jag kan inte riktigt svara varför, säger Camilla. Det var bara en älg som kom till mig och den dansade balett och efter det har det kommit en massa älgar som gör konstiga saker.
De grafiska trycken är gjorda på Grafikens Hus i Mariefred där Camilla fick hålla till när lokalen var ledig. Det är något hon saknar otroligt mycket.

— När det brann hade jag tagit hem all min konst men det var ju en förödelse som var förfärlig. Det var en pärla här i Mariefred.
Fram till den 30 november finns Camillas verk att beskåda på Mariefreds bibliotek och väljer man att gå dit lördag kan man också beskåda konstnärinnan själv som finns på plats.